Sushi guide

Lær mere om vores sushi

 

SUSHI GUIDE

Kan du kende forskellen på en Futomaki og Uramaki rulle? Og hvad betyder “Nigiri” egentlig?

Lær vores sushi at kende i denne guide.

 
 
sushi salmon

Historien om sushi:

Sushi var oprindeligt en metode, man i Kina brugte til at konservere fisk på. Her lagde man rå fisk i pres sammen med salt og ris. Heri kunne fisken ligge i op til et år, hvorefter risene blev kasseret og fisken kunne spises.

I det 8. Århundrede fandt sushien vej til Japan. Her foretrak man at spise den rå fisk med ris. I de japanske gadekøkkener blev der eksperimenteret med grøntsager og tang til den rå fisk. Det er den slag sushi, som vi kender i dag.

I dag er sushi en velkendt og delikat spise, som er elsket verden over. Det tager omkring 7-10 år at blive uddannet sushikok, hvoraf de første mange år går med at lære at snitte grøntsager og vaske ris.

Hvis du vil lære mere om vores sushi, så læs videre!


Nigiri:

Nigiri betyder 'finger' og refererer til sushiens størrelse. Risbollen bliver formet 16‑17 gange i kokkens hænder, før den bliver toppet med enten fisk eller grøntsager.

At lave nigiri er en kunst som tager tid at mestre, det ser legende let ud når vores professionnelle sushikokke gør det, men det kræver en del øvelse.


Futomaki:

Futomaki er sushitypen, hvor risene er rullet i sprød tang og indeholder seks forskellige ingredienser. Futomaki udgør de største stykker sushi og har en størrelse på ca. fem cm i diameter.


Uramaki:

Uramaki er kendt som inside/out og som dette navn antyder, har denne type sushi indersiden udad. Uramaki består af flere stykker fyld rullet i sprød tang, med et lag ris på ydersiden. Uramaki pyntes med sesam eller rogn.


Super uramaki:

Super Uramaki er luksusudgaven af en uramaki rulle, hvor man i stedet for sesam eller rogn, færdiggør stykkerne med et stykke tyndt skåret fisk, frugt eller grønt på toppen.


Hosomaki:

Hosomaki er de mindste sushi stykker, med en størrelse på ca. to cm i diameter. Hosomaki er ris rullet i sprød tang med en‑to ingredienser. Vi har både med fisk og/eller grøntsager.


Rispapirrulle:

Rispapirruller er, hvor kokken anvender rispapir i stedet for tang og salat i stedet for ris.